Naam en Filosofie

De naam Mitutoyo

De Japanse naam van het bedrijf Mitutoyo wordt ruwweg vertaald als 'overvloed van drie elementen" en staat voor voorzichtigheid, vriendelijkheid en kracht; wat hoog gewaardeerd wordt door de oprichter van het bedrijf, dhr. Yehan Numata.

Deze centrale begrippen van Yehan Numata's denken werden aangevuld met aspecten van de westerse filosofie die hij tijdens zijn studie bedrijfskunde in de Verenigde Staten tegenkwam.

Gevoeligheid, vriendelijkheid en kracht: Volgens Yehan Numata, zoon van een gewaardeerde Japanse tempelpriester, moet de mens deze drie kwaliteiten bezitten. Gevoeligheid interpreteert hij als de capaciteit van nauwkeurige observatie, vriendelijkheid als mededogen en welwillendheid naar je naaste, terwijl de kracht nodig is om effectief te voldoen aan correct geïdentificeerde eisen.

Deze drie onmisbare menselijke trekjes werden ook opgericht als basis voor zijn filosofie, omgezet in gereedheid voor innovatie, algemene eerlijkheid en oriëntatie op de toekomst - drie deugden van cruciaal belang om goed te doen als een mens en zakelijk succes te bereiken.

Het getal drie, in het Japans uitgesproken "Mitu" of "Mitsu" is van belang in de Japanse cultuur en religie, bijvoorbeeld in de opsomming van religieuze elementen.

Dit verklaart ook waarom een ​​flink aantal namen bedrijven de lettergrepen "Mitu" bevatten.

De Mitutoyo Filosofie

De Mitutoyo bedrijfsfilosofie is in wezen gelijk aan de eeuwige 'kernwaarden' die onze organisatie en medewerkers zullen handhaven. Het verenigt alle Mitutoyo Bedrijven en hun werknemers over de hele wereld in een gemeenschappelijk begrip en betrokkenheid.

Onze oprichtingsgeest

Om onze mensen een zo goed mogelijk gevoel te geven door middel van samenwerking en een gezonde geest.
Om te zien dat Mitutoyo uitblinkt in haar vakgebied en in het wereldwijde zakendoen.
Onze managementprincipes

Om bij te dragen aan het welzijn van de samenleving door middel van precisie- meettechnologieën.

Wij doen zaken op basis van de volgende waarden:

Het aanbieden van oplossingsgerichte engineering om de zakelijke ontwikkeling van onze klanten te ondersteunen.
Het wereldwijd bijdragen aan de vooruitgang van de industriële meetcapaciteit.
Het cultiveren van gezonde relaties en gemeenschappelijke welvaart met onze handelspartners.
Het ondersteunen en bevorderen van wereldwijde vrede, menselijk geluk en harmonie met de omgeving.
Het toepassen van zakelijke praktijken die de integriteit van Mitutoyo en ons toonaangevend merk weerspiegelen.
Het stimuleren van een levendige bedrijfscultuur die de passie inspireert in ons personeel die nodig is om de beste te zijn.
Ons Bedrijfsmotto

'Goede omgeving, goede mensen, goede techniek'

Onze Uitgangspunten

'Oprechtheid, bedachtzaamheid, daadkrachtige geest'

Ethische Gedragscode

Mitutoyo Groep Ethische Gedragscode beschrijft ethische criteria van het oordeel en gedrag dat alle leidinggevenden en medewerkers bij Mitutoyo groep in acht moeten nemen in elk aspect van de corporate activiteiten. Wij van de Mitutoyo groep zullen ons gedragen op een wijze die voldoet aan de Ethische Gedragscode en kiezen zonder uitzondering de ethische manier als een zakelijke beslissing een conflict tussen winst en ethiek impliceert.

Ethische Gedragscode

Edu2.jpg

Education Pack

Mitutoyo's Education Pack bestaat uit een reeks artikelen bedoeld als handige verwijzingen naar de theorie en praktijk van metrologie voor gebruik in de klas, op het werk en in het laboratorium.

GRATIS aanvraag

contact_block.jpeg

Contacteer ons

Doorlopend van maandag t/m vrijdag

tussen 8h00 - 16h45

Telefonisch: +32 3 254 04 44

E-mail: Info@MitutoyoBeNeLux.com